עד כאן בתקשורת
פרסומים מרכזיים
רקע
המחדל הגדול של מדינת ישראל בהשתלטות הפלסטינית על שטח C, הוא בכלל לא הבנייה הבלתי חוקית ואי האכיפה נגדה. מתחת לאף שלנו, ובידיעה מלאה של המדינה והגורמים הרלוונטים מתנהלת בשקט תעשיית רישום מקרקעין פלסטינית בטאבו שנועדה לחסל את הבעלות היהודית על הקרקעות.
קניתם שטח ביהודה ושומרון? אם המדינה לא תפעל היום כדי לעצור את המחדל בעוד כמה שנים הפלסטינים ידרשו בעלות על השטח שלכם, ומי יודע..
אדמות מדינה? שטחי C? הסכמי אוסלו? חוק בינלאומי? זה לא משנה להם. הם מצפצפים על הכל והעולם מתגייס לעזרתם בצביעות הומניטרית.
צריך להבין שהסדר המקרקעין בטאבו הוא כלי קריטי ומשמעותי בגלל יכולת הבקרה והשליטה בקרקעות, מה שמאפשר בניה מסודרת בהיקפים לאומיים והאצת תהליכים כלכליים ברמה המדינית.
1,316,442 דונם! כבר נרשמו בטאבו עד סוף 2021, 60% מהם בשטחי C, בתוך ובסמוך ליישובים יהודים.
קחו לדוגמה את היישוב שילה, מהיישובים הוותיקים ביו"ש, יושב על אדמות מדינה ומוסדר ללא ספק, תראו כמה ממנו כבר נרשם בטאבו הפלסטיני.
ועכשיו תראו את התמונה הזאת של כל יהודה ושומרון, כל מה שמסומן בצבע מוקה אלו שטחי C שנרשמו בטאבו הפלסטיני, מזהים בפנים את הבית שלכם?!
הרשות הפלסטינית ממש לא לבד בסיפור. מי שמממן את העסק, תראו מופתעים - הם הבנק העולמי, האיחוד האירופי וממשלת פינלנד. גם ממשלת טורקיה נתנה יד וסייעה לרשות הפלסטינית בהענקת ארכיון הקושאן העות'מאני עם כל נתוני הטאבו.
ברשות לרישום המקרקעין והמים מועסקים 580 עובדים שעוסקים בפרויקט הרישום. המהלכים מתוכננים היטב ומוגברים בקצב בעיקר בשבתות וחגים, כדי להתגבר על האכיפה הישראלית.
סימון גבולות בשטח, צילום: מתוך דף הפייסבוק של עיריית אל-דהארייה.
מה שהכי עצוב בכל הסיפור, זאת העובדה שמדינת ישראל יכולה ברגע לבטל את כל הפרויקט ולהפוך אותו לחסר משמעות.
מה אפשר לעשות בפועל?